2019. március 22., péntek

+18 Intim pillanatok lencsevégen


A blogbejegyzés nemcsak 18 éven felülieknek ajánlott!!! Pikáns képek a természetből!!!

Tavasz van, virágzó húsos som

Kedves kíváncsi olvasó!

Remélem, figyelmesen elolvastad a címet és az első két mondatot... Csak mert nem szeretném, ha csalódottan folytatnád az olvasást, ha esetleg másra számítottál volna ☺☺☺
Forró ölelés
Petecsomók
Március van, tavasz van, meleg van, napfény van, nyílnak a virágok, ennél több nem kell, hogy a természet beindítsa az élet körforgását. Ha figyelmesen szemlélődsz túrázás, kirándulás vagy csak egy délutáni kikapcsoló séta során, észreveheted, hogy az állatok nem vesztegetik az időt, ha a fajfenntartásról van szó. A sürgés-forgás már elkezdődött. A gerincesek közül a leghamarabb a békák keresik fel a szaporodóhelyeiket, köztük is az erdei békák a legelsők. Akár már február utolsó napjaiban is a vízben kereshetik párjaikat, s mostanra már az ifjú ebihalak a kikelésükre várnak.
Közönséges nünükék
Buzgólkodó földi méhek
Hozzájuk hasonlóan a nünükék is kihasználták a kora tavaszi meleget és már a peték elhelyezését végzik. Földbe készítenek fészket, ahol az új nünükék nemzedéke kifejlődhet, mielőtt megkezdik életük végső formájának leélését.
A vörösnyakú dögbogarak sem tétlenkedtek. Sőt olyan sokan vannak, hogy most a legkönnyebb észlelni a jelenlétüket. És akkor még nem is említettem a kertekben nyüzsgő földi méheket, akik a szaporodás után már a fészküket építik nagy buzgalommal. Vigyázzunk, nehogy felkapáljuk, megrongáljuk ezeket az apró mestermunkákat!

Vörösnyakú dögbogarak
Ahogy megérkezett a tavasz éltető melege, előmerészkedtek az áttelelt lepkéink és már riválisaikkal néznek farkasszemet. Ha figyelmesen követjük tekintetünkkel a mellettünk elsuhanó színes szárnyakat, láthatjuk, hogy hamarosan két lepke heves szárnyverdeséssel felemelkedik a magasba és egymást kergetve tovaszállnak az ég felé. Majd pár másodperccel később az egyik visszaszáll és elfoglalja őrhelyét, várva a nőstényeket. Most száll a nappali pávaszem, az atalantalepke, a c-betűs lepke, a nagy rókalepke és a még szürke tájban a legfeltűnőbb, a citromlepke.
És ez még csak a kezdet. A többi állat még csak most ébred fel téli álmából vagy kel ki a bábburkából. ☺
Csak figyelni kell és az élet megmozdul a lábunk alatt.
Képeken a világ szép lehet, de a megtapasztalás még nagyobb élmény.  ☺ Kellemes természetjárást az év hátralévő részében! ☺ És sok örömöt a fák, a rétek titkainak megéléséhez!

Köszönet a bejegyzés megtekintéséért! Ha tetszett küldj egy mosolyjelet!

Rejtőzködő citromlepke

1 megjegyzés:

Ez történt 2021-ben

Rövid összefoglaló 2021. évben tapasztalt természeti csodáiról. Újra előkerültek a zöld varangyok. Ami azért is lényeges, mert az év kétéltű...