2017. április 21., péntek

Előadásom a szili iskolában élménybeszámoló

A szili iskola

A mai napon két előadás keretében alkalmam nyílt bemutatni a Rábaköz növény és rovarvilágát a Szili Általános Iskolában. 
A tavalyi évben velem készült interjú után az iskola vezetősége felkeresett, hogy mit szólnék hozzá, ha az iskolában egy előadást tartanék az általam fényképezett növényekről és állatokról. 
Egyeztetéseket követően aztán megállapodtunk, hogy április 21-én tartom a bemutatót két osztálynak a hetedikeseknek és a másodikosoknak.
A képeket úgy válogattam össze, hogy egy évet lehessen végigkövetni rajtuk, azaz tavasztól a télig. Tájképek, növények és rovarok valamint a végére becsempésztem a hüllőket és kétéltűeket.
Leginkább a másodikosoknak tartott előadást élveztem a leginkább, hiszen akkor már túl voltam a hetedikeseknek tartott előadás kezdeti izgalmán. De a legjobb az volt, amikor a másodikosok egy-egy szép lepkénél felkiáltottak, hogy jaj, de szép.
Meglepődve tapasztaltam, hogy kérdésekkel is élnek, nagyon sok kérdést tettek fel, majd a végén néhány diák odajött hozzám és elmondta, hogy ők is mennyire szeretik a természetet, milyen állataik vannak, mik szeretnének lenni. 
A kétszer másfél óra nagyon hamar elrepült, pedig először azt hittem, kevés képet gyűjtöttem össze, hogy kitöltse az időt. Ja, és meg kell említenem, hogy a két előadás szünetében egy három fős csoport külön bejött, nekik gyorsan megmutattam a képeket, és már mentek is az órájukra.
Összességében nagyon elégedett vagyok, hogy értelmes gyerekeknek tarthattam előadást.

A másodikosoknak leginkább emlékezetes lepkéje, a jakabfű-lepke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

+18 Intim pillanatok lencsevégen

A blogbejegyzés nemcsak 18 éven felülieknek ajánlott!!! Pikáns képek a természetből!!! Tavasz van, virágzó húsos som Kedves kív...